Management Fee

Betekenis: Management Fee

In de financiële wereld is een management fee een vergoeding die wordt betaald aan een beleggingsbeheerder of een fondsbeheerder voor het beheren en onderhouden van beleggingsfondsen of activa namens investeerders. Deze vergoeding dekt de kosten van het dagelijkse beheer, waaronder het nemen van beleggingsbeslissingen, het uitvoeren van transacties, en het monitoren van de portefeuille.

Management fee voor het beheer van beleggingsfondsen

Wanneer individuen of instellingen investeren in beleggingsfondsen, zoals mutual funds of exchange-traded funds (ETF’s), betalen ze een management fee aan het fondsbeheerbedrijf. Deze vergoeding dekt niet alleen de expertise van professionele beheerders, maar ook administratieve kosten, onderzoek, rapportage en operationele uitgaven die gepaard gaan met het beheren van een fonds.

Voor vermogende particulieren kan een management fee van toepassing zijn wanneer zij hun vermogen laten beheren door een financiële adviseur of een vermogensbeheerder. Deze vergoeding dekt het op maat gemaakte beleggingsadvies, het risicobeheer en de voortdurende aanpassingen aan de beleggingsstrategie, rekening houdend met de doelstellingen en de evoluerende marktomstandigheden.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency