SpeedVitals biedt een uitgebreide reeks tools om de prestaties van je website te testen en te verbeteren. De tool focust zich op de Core Web Vitals, de struikrover binnen Google’s recente nadruk op gebruikerservaring.
Waarom SpeedVitals gebruiken?
Google heeft Core Web Vitals geïntroduceerd als belangrijke factoren voor zoekrangschikkingen, met een focus op laadtijden, interactiviteit en visuele stabiliteit van webpagina’s. Simpel gezegd, hoe gebruiksvriendelijker je website, hoe hoger Google deze zal plaatsen.
SpeedVitals speelt hierop in door gedetailleerde analyses en prestatiebeoordelingen te bieden. De uitslagen helpen developers bij het verbeteren van deze ‘vitale’ aspecten.
Wat onderscheidt SpeedVitals?
Anders dan veel andere tools, biedt SpeedVitals niet alleen labdata, maar ook real-world data van echte gebruikers via het CrUX API. Dit betekent dat je niet alleen ziet hoe je website zou moeten presteren onder ideale omstandigheden, maar ook hoe het daadwerkelijk presteert bij jouw gebruikers.
De kernfuncties van SpeedVitals
Met SpeedVitals krijg je niet alleen inzicht in hoe je website presteert, maar ook praktische tips en aanbevelingen om je site te optimaliseren, waardoor de gebruikerservaring verbetert en je site beter scoort in zoekmachines. Deze functies kun je zien als de kernfuncties van SpeedVitals.
Batch Testing: Test meerdere pagina’s tegelijk vanuit verschillende locaties om een breder beeld te krijgen van de prestaties van je website.
TTFB Tests: Meet de Time to First Byte vanuit verschillende geografische locaties om de efficiëntie van je serverconfiguratie en content delivery netwerk te beoordelen.
No-code Experiments: Optimaliseer je website zonder directe code-wijzigingen aan te brengen, ideaal voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn.
Performance Alerts: Ontvang meldingen wanneer je websiteprestaties onder een bepaalde drempel vallen, zodat je snel kunt handelen om problemen te verhelpen.
Tip van OMA: stel je tests in op mobiele apparaten en verschillende netwerkomstandigheden om een realistisch beeld te krijgen van gebruikerservaringen onder diverse omstandigheden.