Pillar Content

Betekenis: Pillar Content

Pillar content, verwijst naar een strategie binnen contentmarketing waarbij er hoogwaardige en uitgebreide content wordt gecreëerd rondom een specifiek onderwerp of thema. Het doel van pillar content is om een solide basis te bieden voor de rest van de contentstrategie en om waardevolle informatie te verschaffen aan het publiek.

Het belang van Pillar Content in contentmarketing

Pillar content bestaat meestal uit uitgebreide artikelen, gidsen of whitepapers die diepgaande informatie en inzichten bieden over een specifiek onderwerp. Deze content is vaak zeer waardevol, goed onderzocht en uitgebreid geschreven. Het richt zich op het beantwoorden van belangrijke vragen en biedt uitgebreide oplossingen of uitleg over het onderwerp. Wat pillar content onderscheidt van gewone blogposts of artikelen, is dat het dienst doet als een centrale bron van informatie binnen een bredere contentstrategie. Het fungeert als de ‘steunpilaar’ waarop andere contentstukken kunnen voortbouwen, zoals blogposts, video’s, infographics, sociale media-updates, enzovoort.

Pillar content is bedoeld om de autoriteit en geloofwaardigheid van een merk of bedrijf op een bepaald gebied te versterken. Het helpt ook bij zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat het vaak geoptimaliseerd is voor relevante zoekwoorden en een hogere ranking kan behalen in zoekmachines. Door pillar content te creëren, kunnen bedrijven waardevolle informatie delen met hun publiek, autoriteit opbouwen binnen hun vakgebied en een sterke basis leggen voor hun contentstrategie. Het kan dienen als een belangrijk hulpmiddel om leads te genereren, betrokkenheid te vergroten en uiteindelijk het succes van een contentmarketingcampagne te bevorderen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency