Bing Webmaster Tools

Betekenis: Bing Webmaster Tools

Bing Webmaster Tools is een hulpmiddel van Bing die je kan helpen extra SEO verkeer naar je site te halen. Met Bing Webmaster Tools kan je makkelijk inzien hoe de gezondheid van je website ervoor staat en hoe klanten terecht komen bij je site. Het hulpmiddel van Bing biedt rapporten en tools waarmee je zoekwoorden kan vinden die meer verkeer genereren. Daarnaast kan je inzien hoeveel clicks en impressies deze zoekopdrachten opleveren en welke websites linken naar jouw site. Er is geen andere tool die hetzelfde aanbiedt zoals Bing Webmaster Tools, wat het een belangrijke tool maakt om te begrijpen en te gebruiken.

De gratis dienst van Microsoft biedt de mogelijkheid om Bing crawlers aan je website toe te voegen zodat deze zichtbaar worden in de zoekmachine. Bing crawlers zijn hulpmiddelen van de Webmaster Tool van Bing de je website indexeren. De Bingbot is de standaardcrawler die de meeste crawlbehoeftes verwerkt elke dag. De AdldxBot wordt gebruikt in Bings Ads en volgt de advertenties en websites voor kwaliteitscontroledoeleinden. De laatste crawler is de BingPreview, deze genereert momentopnames van pagina’s.

Nieuwe Bing SEO-tools

De instrumenten die Bing Webmaster Tools aanbiedt waarmee je de vindbaarheid van je website kan verbeteren zijn:

  • URL indexatie en SEO-probleem inspectie
  • Hele website controleren met een Site Scan
  • Fouten inspectie met Robot.txt optie
  • De prestaties van je site monitoren en waar je rankt bij zoekwoorden
  • Inzicht krijgen hoe Bing crawlers je website indexeren
  • Je site/nieuwe pagina’s opsturen die gecrawlt moeten worden
  • Mogelijke malware/spam problemen monitoren en oplossen
  • Links afwijzen

Bing Webmaster Tools gebruiken

Om gebruik te maken van Bing Webmaster Tools heb je Google Search Console nodig. Deze is belangrijker dan de Bing tools, dus als je deze nog niet hebt is het verstandig deze aan te maken. Vervolgens kan je met je Google account inloggen op de Bing Webmaster Tools pagina. Je kan daar de links selecteren om te importeren. Het duurt ongeveer 24 tot 48 uur voordat alle data in de Tool te vinden is. Zodra alle data geïmporteerd is kan je aan de slag als Webmaster en inzicht krijgen in de SEO van je website.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency