Verbruiksartikel

Betekenis: Verbruiksartikel

Ook wel: consumptieartikel

Een verbruiksartikel is een product dat tijdens het gebruik wordt opgemaakt. Er wordt ook wel gesproken van consumptieproducten of consumptiegoederen. Onder verbruiksartikelen vallen levensmiddelen (die worden opgegeten of opgedronken), maar ook producten met een beperkte gebruiksduur die niet kunnen worden hergebruikt, als gevolg van onder meer verbruik, verbranding, slijtage of vervuiling.

Voorbeelden van verbruiksgoederen zijn koffie, aardappelen, drinkwater, boter, pleisters, verband, medicijnen, zeep, tandpasta, toiletpapier, luiers, diesel, niet-oplaadbare batterijen, inkt, make-up en wegwerpservies. Bij het gebruik van al deze producten ontstaat, nadat ze zijn verbruikt of met als doel een zekere voorraad aan te houden, een behoefte aan een herhalingsaankoop.

Producten die gedurende langere tijd in gebruik kunnen blijven zijn gebruiksartikelen. De levensduur kan weliswaar worden beperkt door onder meer slijtage, maar deze hulpmiddelen kunnen meer dan één keer (oftewel duurzaam) worden gebruikt. Waar koffie en benzine een verbruiksartikelen zijn, zijn een koffiezetapparaat en een auto gebruiksvoorwerpen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency