Pinterest

Betekenis: Pinterest

Pinterest is een zoekmachine die zich richt op het delen van afbeeldingen. Deze sociale netwerksite wordt veelvuldig gebruikt als een visuele zoekmachine. Het is een online catalogus die zich vooral richt op het zoeken van interessante afbeeldingen. Op deze visuele online zoekmachine is minder ruimte voor interactie, zoals op andere social media accounts als Facebook en Instagram wel het geval is.

Hoe werkt Pinterest?

De afbeeldingen (foto’s en plaatjes) worden pins genoemd. Deze pins zijn voorzien van een link naar een website of webshop waar je informatie over de afbeeldingen kan vinden. Het plaatsen van afbeeldingen wordt “pinnen” genoemd. De pins kunnen geplaatst worden op een bord. Dit is een verzameling pins rondom een specifiek thema.

De belangrijkste doelstelling van Pinterest als visuele zoekmachine is om de doelgroep te inspireren en te zorgen voor een beeldvorming bij gesproken en geschreven woorden. Dit social media platform sluit aan op het feit dat de mens van nature visueel is ingesteld. Veel bedrijven maken dan ook veelvuldig gebruik van Pinterest voor het vormgeven van een digitale marketingstrategie. Hiervoor kan een Pinterest Zakelijk account worden aangemaakt. Pinterest is één van de sterkst groeiende online platforms van de laatste periode.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency