End-of-sale

Betekenis: End-of-sale

Ook wel: EOS

De status end-of-sale betekent dat de verkoop van het genoemde product is gestopt. De productie is inmiddels gestaakt en waarschijnlijk heeft de fabrikant het product inmiddels vervangen door een verbeterde versie. Alle marketingactiviteiten worden toegespitst op de opvolgers van het product.

Het staken van de verkoop is een logische stap in de levenscyclus van producten. Fabrikanten die willen innoveren willen zich op een gegeven moment kunnen focussen op nieuwe producten. Mogelijk dat slechts via een beperkt aantal kanalen tijdelijk nog enkele exemplaren verkrijgbaar zijn. Dit komt dan puur omdat er ergens in de distributieketen nog enige voorraad bestaat.

In principe heeft het staken van de verkoop geen gevolgen voor huidige bezitters van het product. De fabrikant blijft het product nog gewoon ondersteunen in de vorm van garantie en service. Hij zorgt ook voor dat er voldoende reserve-onderdelen beschikbaar blijven voor gebruikers. Pas bij het afkondigen van de status end-of-life kan aan de productondersteuning iets veranderen.

Hoewel het bereiken van de status end-of-sale geen praktische consequenties heeft voor gebruikers, kan de focus op verbeterde opvolgers van een product wel reden zijn om eerder dan wanneer het product werkelijk afgedankt is tot vervanging over te gaan.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency