Marktbewerking 

Betekenis: Marktbewerking 

Marktbewerking is een strategie die bedrijven gebruiken om hun producten of diensten te promoten en hun doelgroep te bereiken. Het omvat verschillende activiteiten die gericht zijn op het aantrekken en behouden van klanten en het vergroten van het marktaandeel van het bedrijf. Deze activiteiten omvatten bijvoorbeeld het uitvoeren van marktonderzoek om de behoeften en wensen van de doelgroep te begrijpen, het ontwikkelen van marketingcampagnes om de voordelen van het product of dienst te communiceren, en het vaststellen van prijzen en distributiekanalen die aantrekkelijk zijn voor de doelgroep.

Marktbewerking als belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie

Een belangrijk aspect van marktbewerking is het identificeren van de juiste doelgroep en het ontwikkelen van een gepaste marketingstrategie om deze doelgroep te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat er verschillende marketingkanalen worden gebruikt, zoals social media, online advertenties, of traditionele marketingkanalen zoals televisie en printmedia.

Naast het promoten van producten en diensten is marktbewerking ook gericht op het behouden van klanten en het vergroten van de loyaliteit. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld het bieden van uitstekende klantenservice en het ontwikkelen van beloningsprogramma’s die klanten stimuleren om terug te keren naar het bedrijf.

Kortom, marktbewerking is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie en omvat verschillende activiteiten die gericht zijn op het aantrekken en behouden van klanten en het vergroten van het marktaandeel van het bedrijf. Het is een voortdurend proces dat bedrijven gebruiken om hun doelgroep te begrijpen en effectief te communiceren met deze doelgroep.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency