SEO-migratie

Betekenis: SEO-migratie

Ook wel: Website migratie

Wanneer je een SEO-migratie uitvoert, ga je de pagina’s van de website of de gehele website verhuizen. Dit kan betekenen dat de pagina’s van de website migreren van platform, domein, server of CMS (Content Management Systeem). Wanneer je overgaat naar een ander platform of domein is een website migratie essentieel. Ook als je een grote wijziging aan je website doet, kan een SEO-migratie van cruciaal belang zijn. Wanneer je in deze situatie geen SEO-migratie uitvoert, kun je tot wel 80% van je organische verkeer verliezen.

Bij een SEO-migratie gaat het niet alleen om redirects, maar juist om structurele wijzigingen aan je website. Bij een SEO-migratie wordt er rekening gehouden met het meeverhuizen van de opgebouwde SEO-waarde. Een SEO-migratie is nodig in situaties zoals:

  • Lancering van een nieuw platform/website
  • Wisseling van een domeinnaam/merknaam
  • Overnemen van een domeinnaam
  • Samenvoegen van domeinen

SEO-migratie wijzigingen

Een SEO-migratie kan een aantal grote structurele/technische wijzigingen bevatten, zoals een nieuw CMS, overgang van HTTP naar HTTPS, nieuw shop technologie of een verandering van de URL-structuur. Het succes van een SEO-migratie is afhankelijk van het type migratie, de KPI’s en de doelstellingen. Een kenmerk van een succesvolle migratie is minimaal verlies van traffic in de eerste paar weken. Op de lange termijn is het zaak dat de zichtbaarheid na een SEO-migratie groeit.

SEO-migratie uitvoeren?

Een SEO-migratie is veel werk en er kan veel misgaan. Daarom hebben wij een ultieme SEO-migratie handleiding gemaakt. Als je deze handleiding volgt, is de kans op fouten nihil.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency