Arbitrage

Betekenis: Arbitrage

Arbitrage is een marketingprincipe om winst te maken op het inkopen en doorverkopen van bereikte personen. De omzet die een bezoeker oplevert (bijvoorbeeld uit de exploitatie van advertenties) ligt hoger dan de marketingkosten die worden gemaakt om de bezoeker binnen te halen.

Een voorbeeld van arbitrage is een website met reclame, die met een campagne bij AdWords bezoekers inkoopt tegen een lagere CPC dan de eCPC of eCPM van deze bezoekers op de eigen website. De netto winst, het verschil tussen inkoop en verkoop, is voor de exploitant.

Doordat de kosten en opbrengsten continu fluctueren, evenals de wijze waarmee het meest renderende verkeer kan worden binnengehaald, is de arbitrage een proces dat voor een goed resultaat continu zou moeten worden bijgesteld.

Websites met vrijwel alleen reclame die puur worden opgezet voor arbitrage worden ook wel made for advertising of made for AdSense genoemd. Bij een deel van deze websites gaat het om scraper sites, die rondom deze advertenties content plaatsen die afkomstig is van andere websites.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency