Lead scoring

Betekenis: Lead scoring

Ook wel: lead nurturing

Bij lead scoring worden leads gerangschikt en geclassificeerd door ze een score toe te kennen. Aan de hand van de score kan aan elke individuele lead de best passende strategie voor marketing en sales worden gekoppeld. Dit kiezen van de juiste benadering wordt lead nurturing genoemd.

Het scoren van leads kan worden geautomatiseerd, bijvoorbeeld door bepaalde acties als het klikken op een link in een e-mail of bepaald gedrag op de website of sociale media, of door handmatig scores toe te kennen. Het bijhouden van deze scores gebeurt in een leadmanagement-programma of vergelijkbaar crm-systeem.

Aan de hand van de lead score kan worden bepaald welke leads het meest waardevol zijn (lees: waarschijnlijk de grootste kans op conversie hebben). Ook kan het aantal punten worden gebruikt bij het targeten van bepaalde communicatie en uitingen.

De interesse van leads met een lage score kan worden geprikkeld met behulp van direct marketing terwijl bij leads met een hogere score het accent meer kan liggen op verkoop. Ook de benadering van de lead kan weer uit handen worden genomen door marketing automation.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency