Dekkingsfouten

Betekenis: Dekkingsfouten

Bij het optimaliseren van de SEO op je website is het van belang om dekkingsfouten te voorkomen. Wanneer je website geïndexeerd wordt door zoekmachines gaan dit soort fouten zorgen voor een lagere score op Google. Een aantal voorbeelden van dekkingsfouten zijn serverfouten en 404-pagina’s:  

  • Een serverfout betekent dat een script fout genereert op de webpagina. Dit betekent dat er een fout zit in de HTML van een pagina. Hierbij kun je denken aan een typefout, het ontbreken van een corebestand in de CMS of er update/plugin/thema fout van het CMS. 
  • Een 404-pagina wordt weergegeven als je naar een link gaat die niet meer bestaat. Deze link is verplaatst, verwijderd of heeft nooit bestaan. Een gebruiker kan een 404-pagina tegenkomen door een typefout in de URL, fout bij kopiëren en plakken, het klikken op een gebroken of verkorte link en de verplaatsing of verwijdering van de content

Er zijn verschillende SEO-tools waarmee je dekkingsfouten kunt voorkomen. Eén van de meest bekende tools hiervoor is de Google Search Console. 

Google Search Console 

Met de Google Search Console kun je tools en rapporten van het zoekverkeer maken. Daarnaast kun je de prestaties van de website meten en problemen oplossen zodat je website optimaal werkt. Elke hulpmiddelen die de Google search Console aanbiedt zijn: 

  • Zoekanalyses: Om te achterhalen hoe gebruikers op je website uitkomen. Analyseer de clicks, positie en vertoningen van je site op Google Zoeken om je content te optimaliseren 
  • Contentweergave: Door individuele URL’s en sitemaps te verzenden voor crawlers zorg je ervoor dat Google de meest recente versie van je site gebruikt 
  • Probleemmeldingen: De Search Console verstuurd e-mails wanneer Google een probleem op je site ziet 
  • Google inzicht: Gebruik de URL-inspectietool om gedetailleerde gegevens over weergave, crawlers en indexaties te lezen uit het Google-index over je pagina’s.  

Naast de Google Search Console kun je gebruik maken van andere tools om dekkingsfouten te ontdekken. Dit zijn tools zoals Ahrefs en Screaming Frog. Ook al lijken serverfouten of 404-pagina’s niet het eind van de wereld, maken ze wel een groot verschil in je Google score. Probeer dus goed te letten op dekkingsfouten op je website. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency