MoFU: Middle Of Funnel

Betekenis: MoFU: Middle Of Funnel

MoFU staat voor “Middle Of Funnel”. Het MoFU-stadium in de klantreis volgt meestal na het top of funnel (ToFU) stadium, waarbij potentiële klanten nog niet bekend zijn met het merk of product, en voorafgaand aan het bottom of funnel (BoFU) stadium, waarbij potentiële klanten klaar zijn om tot aankoop over te gaan. MoFu verwijst dus naar het middelste deel van de klantreis, waar potentiële klanten al bekend zijn met het merk of het product, maar nog niet helemaal overtuigd zijn om tot aankoop over te gaan.

MoFU-marketing voor een hogere conversie

In het MoFU-stadium richten marketeers zich op het verstrekken van waardevolle informatie aan potentiële klanten om hen te helpen bij hun besluitvormingsproces. Dit kan bijvoorbeeld het aanbieden van gedetailleerde productinformatie, reviews van klanten en vergelijkingen met concurrenten omvatten. Het doel van MoFU-marketing is om potentiële klanten te informeren en hen te helpen bij het nemen van de juiste beslissing. Door hen te voorzien van nuttige informatie in deze fase van de klantreis, vergroten marketeers de kans dat ze uiteindelijk tot aankoop overgaan.

Een effectieve MoFU-strategie kan leiden tot een hogere conversie en klantloyaliteit. Door potentiële klanten op de juiste manier te informeren en ondersteunen in hun besluitvormingsproces, vergroten marketeers de kans dat ze uiteindelijk tot aankoop overgaan en mogelijk zelfs terugkeren voor herhaalaankopen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency