Latent semantic indexing

Betekenis: Latent semantic indexing

Latent semantic indexing (LSI) is een term die betrekking heeft op het vermogen van zoekmachines om de zoekresultaten mede te bepalen op zoekwoorden die een relevante connectie hebben met het hoofdzoekwoord. Semantic zoekwoorden zijn keywords die in het verlengde liggen en dus gerelateerd zijn aan het belangrijkste keyword waarop content is vormgegeven.

Latent semantic indexing is dan ook een term wat het vermogen van Google omschrijft om “begrijpend te lezen”, dus het concept dat Google gebruikt om te ontdekken hoe de zoekterm en de betreffende content hetzelfde betekenen.

Als deze LSI zoekwoorden niet in de content worden verwerkt, kost het de zoekmachines veel meer moeite om naar deze synoniemen en vooral naar de relatie van de gebruikte zoekwoorden met de inhoud op de website te zoeken. Latent semantic indexing staat in een directe relatie met de vindbaarheid van een website.

Een webpagina waarbij er géén combinatie gemaakt wordt tussen het hoofdzoekwoord en LSI zoekwoorden zal een stuk minder goed vindbaar zijn omdat deze pagina vaak niet op een veel bezochte plek in de zoekresultaten wordt weergegeven. Het gebruik van deze zoekwoorden is dus een vorm van zoekmachineoptimalisatie. Bijkomend voordeel (en niet het onbelangrijkste punt) is dat een tekst door het gebruik van LSI zoekwoorden veel beter leesbaar is voor de bezoeker.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency