Link juice

Betekenis: Link juice

De waarde die ‘juice’ wordt genoemd gaat over de relevantie van een link bij link juice. Kort samengevat staat link juice voor: De waarde die jouw website krijgt doordat er een andere website naar jouw website linkt. Een ander woord voor het opbouwen van links naar jouw website vanuit andere websites is linkbuilding.  

Er zit wel een valkuil in het verhogen van de link juice. Google en andere zoekmachines zijn enorm fan van relevantie. Je creëert dus alleen waardevolle link juice wanneer er relevante websites linken naar jouw website. Het moet je relevantie verhogen voor gebruikers en zoekmachinebots. Als er onrelevante links zijn, gaat dit juist een negatief effect hebben op je positie in de zoekresultaten. Er is meer ‘link juice’ wanneer er gelinkt wordt vanuit pagina’s met: 

  • Relevante content 
  • Hoge Page Rank 
  • Weinig outbound links 
  • Een hoge positie in de zoekresultaten 

Link juice? Of SEO? 

Het bepalen van de waarde van jouw website wordt tegenwoordig niet meer door link juice gehanteerd. Eerst bepaalde Page Rank welke positie jouw website had in de zoekresultaten. Des te meer links verwezen naar jouw website, des te hoger de Page Rank was. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Nu wordt er vooral gekeken naar de relevantie van ingevoerde zoektermen op jouw website. Om dus een hoge ranking in de zoekresultaten te krijgen is het optimaliseren van de SEO van belang. Hierbij verwerk je de relevante zoekwoorden op je website en zorg je ervoor dat elke pagina het beste aansluit bij de zoekopdrachten van gebruikers. 

Ook al is de methode om je positie in de zoekresultaten te verhogen veranderd betekent niet dat je geen link juice meer kunt gebruiken. Relevantie door links van andere websites is nog steeds een goed hulpmiddel voor het verhogen van je ranking. Probeer dus een combinatie in te zetten van zowel SEO/SEA en link juice. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency