Web 3.0

Betekenis: Web 3.0

Web 3.0 is niets meer en niets minder dan de derde en nieuwste versie van het internet. Het is een betrouwbaarder, opener, intelligenter en een autonomer netwerk dan het ‘oude’ Web 2.0. Web 3.0 is grotendeels afhankelijk is van machinaal leren, Artificial Intelligence (AI) en blockchain-technologie. Web 3.0 brengt een persoonlijkere en meer op maat gemaakte browse-ervaring. Web 3.0 is gerelateerd aan het Semantisch Web. In dit semantisch web worden niet alleen teksten semantisch met elkaar verbonden, maar ook andere media zoals foto’s, video’s en audio. Door blockchain-technologie wordt het internet decentraler, rechtvaardiger en betrouwbaarder dan bij de voorgangers het geval was. 

Van Web 1.0. naar web 3.0.

Van 1989 tot 2005 maakten we gebruik van Web 1.0. Dit was het eerste en de meest betrouwbare versie van het internet. Internet stond nog in de kinderschoenen, nog niet veel mensen maakten er gebruik van en degene die dat wel deden gebruikten het vooral om informatie op te vragen. Gebruikersinteractie was niet mogelijk en er waren geen algoritmen

Vanaf 2005 gingen we over op Web 2.0. Dit web was een stuk verder ontwikkeld, waardoor het een stuk interactiever werd. Web 2.0 werd dan ook wel het sociale web genoemd. Web platforms zoals Google, YouTube, Facebook, Wikipedia, werden ontwikkeld en bepalen nu de inhoud. Door de macht terug te nemen van webgiganten, wil Web 3.0 het internet democratiseren en een betere, veiligere ervaring creëren voor alle gebruikers.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency