Promille

Betekenis: Promille


In de context van marketing verwijst “promille” niet naar de concentratie van alcohol, maar eerder naar een maateenheid die wordt gebruikt om de respons op een marketingcampagne of advertentie te meten.

Promille in marketing

Promille in marketing vertegenwoordigt een percentage van de totale doelgroep dat reageert op een bepaalde marketingactie. Het wordt vaak gebruikt om de effectiviteit van een campagne te meten, zoals het aantal mensen dat een advertentie heeft gezien en erop heeft geklikt, het aantal dat zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief of het aantal dat een aankoop heeft gedaan na het zien van een promotie.

Bijvoorbeeld, als een advertentie wordt weergegeven aan 1000 mensen en 50 van hen klikken erop, dan is de click-through rate (CTR) 5‰, omdat 5 per duizend mensen hebben gereageerd.

Promille is een nuttige maatstaf om de efficiëntie en het succes van marketinginspanningen te beoordelen en te optimaliseren, omdat het aangeeft hoe goed een campagne aansluit bij de doelgroep en tot actie aanzet. Het helpt marketeers bij het meten en verbeteren van hun strategieën om meer betrokkenheid en conversies te genereren.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency