Google Ads

Betekenis: Google Ads

Ook wel: Google AdWords

Google Ads is het advertentieprogramma van Google. Het programma werd in 2000 gelanceerd en is uitgegroeid tot Google’s primaire verdienmodel. In 2018 werd de naam Google AdWords door Google omgedoopt in Google Ads.

Met behulp van Google Ads kunnen organisaties adverteren in de zoekresultaten en de partnerwebsites van Google. Hoewel op gesponsorde zoekresultaten minder vaak wordt geklikt dan op ‘organische’ vermeldingen, kan Google Ads een interessant middel zijn om meer bezoekers naar een website te trekken. De betaalde resultaten worden bovenaan de resultaatpagina’s getoond.

Adverteerders bepalen binnen AdWords zelf op welke keywords ze vindbaar willen zijn. Ze betalen Google vanuit hun advertentietegoed een bedrag voor elke klik op hun advertentie. De cost per click (CPC) wordt bepaald op basis van een veilingmodel waarin o.a. de concurrentie binnen een zoekwoordbids van adverteerders, positie van de advertentie en kwaliteit van de landingspagina van de adverteerder worden meegewogen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency