Cornerstone content

Betekenis: Cornerstone content

Cornerstone content is een term die voornamelijk wordt gebruikt in de context van contentmarketing en zoekmachine-optimalisatie (SEO). Het is een belangrijk concept omdat het kan helpen om de kwaliteit van de content op een website te verbeteren en bij te dragen aan de online zichtbaarheid van een website. Een belangrijk kenmerk van cornerstone content is dat het uitgebreide en diepgaande informatie biedt over een bepaald onderwerp. Het is bedoeld om de lezer te informeren en te helpen bij het begrijpen van het onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld een uitgebreide handleiding zijn over een bepaald product of een diepgaande analyse van een bepaald onderwerp. Cornerstone content kan verschillende vormen aannemen, zoals artikelen, handleidingen, video’s of andere vormen van media. Wat belangrijk is, is dat het inhoud van hoge kwaliteit is die zich richt op de belangrijkste vragen en problemen die mensen hebben op het gebied van het betreffende onderwerp.

Cornerstone content als basis voor andere content

Een ander belangrijk kenmerk van cornerstone content is dat het kan fungeren als de basis voor andere content op de website. Dit kunnen bijvoorbeeld blogposts of nieuwsartikelen zijn die voortbouwen op de informatie die in de cornerstone content wordt gegeven. Dit helpt om de consistentie en samenhang van de content op de website te vergroten en kan ook bijdragen aan de SEO van de website.

Kortom, cornerstone content is dus een belangrijk onderdeel van contentmarketing en SEO omdat het kan helpen om de kwaliteit van de content op een website te verbeteren, de autoriteit van de website op een bepaald onderwerp te vergroten en meer verkeer naar de site te trekken.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency