Google

Betekenis: Google

Ook wel: Google Inc. of Alphabet Inc.

Google is een Amerikaans internetbedrijf dat internationaal optreedt met diverse producten en diensten. het bedrijf werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin vanwege de door hen ontwikkelde zoekmachine Google Search.

Sinds het ontstaan van Google vanuit een zoekmachine, speelt het verzamelen en op nuttige wijze aanbieden van informatie een grote rol binnen het bedrijf. Omdat het bezit van zoveel kennis ook een grote verantwoordelijkheid oplevert (denk aan de privacy van internetgebruikers), is “don’t be evil” een belangrijke kernwaarde binnen Google.

Producten van Google

Naast de zoekmachine is Google het bedrijf achter populaire diensten als:

Regelmatig introduceert Google nieuwe producten en diensten. Soms verdwijnen diensten na verloop van tijd weer, zoals de sociale netwerkdienst Google Plus in 2019. Dikwijls gebeurt het dat producten worden samengevoegd of dat technologie van een gesloten dienst wordt geïntegreerd in bestaande of nieuwe producten.

Alphabet Inc.

In 2015 werd bekendgemaakt dat Google en diverse nevenactiviteiten werden ondergebracht in het nieuwe moederbedrijf Alphabet. Een herstructurering van het bedrijf moet het onderscheid tussen de succesvolle online diensten enerzijds en de innovaties en participaties van het bedrijf die meer gericht zijn op de toekomst anderzijds duidelijker maken.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency