Doorway pages

Betekenis: Doorway pages

Het enige doel van doorway pages is het manipuleren van zoekmachine algoritmes. De doorway page stuurt bezoekers direct door naar een andere bestemming. Aan de andere kant beïnvloed de doorway page de indexatie van zoekmachinebots op specifieke termen. Doorway page pagina’s zijn dus specifiek ingericht voor zoekmachines. Bezoekers klikken op de link om naar een andere bestemming te gaan, vaak zonder dat ze het doorhebben. De zoekmachines komen terecht op de originele pagina die erg hoog kan scoren in de zoekresultaten. Dit is omdat de doorway page precies ingericht is om de bots te misleiden.  

Zoekmachines en doorway pages 

Doorway pages staan bekend als Black Hat SEO. Het is een leuk tovertrucje die tijdelijk de zoekmachines voor de gek kan houden. Maar vergis je niet, doorway pages zijn niet goed voor je SEO. Zoekmachines zoals Google, Yahoo! en Bing zijn constant bezig met het filteren van dit soort pagina’s uit de zoekresultaten.  

Het gebruiken van doorway pages kan dus juist negatief zijn voor je ranking in zoekmachines. Sterker nog, Google deelt penalty’s uit aan websites waar ze doorway pages tegen komen. Een betrouwbaar bedrijf, merk en dus website zal nooit deze vorm van zoekmachine optimalisatie inzetten. 

Wel of geen doorway page?

Naast doorway page zijn er nog een aantal andere namen voor doorway pages die berucht zijn: 

  • Bridge page 
  • Jump page 
  • Entry page 
  • Gateway page 
  • Portal page 

Een doorway page kan op verschillende manieren ingericht worden. Alleen moet je je afvragen of het implementeren van doorway pages het waard is. Het kan kort goed werken voor je SEO scores. Maar zodra je betrapt wordt doet het meer kwaad dan goed. Naast het gebruik van keywords letten zoekmachines nu op veel meer aspecten voor een goede score. Eén van de methodes die je kunt gebruiken is E-A-T. De afkorting E-A-T staat voor Expertise, Authority en Trust. Dit zijn de drie belangrijkste aspecten waarop een website geïndexeerd wordt door zoekmachinebots. Wil je een naam maken of behouden als bedrijf? Kies dan voor SEO oplossingen die zoekmachines niet boos maken. Onze tip is dus, ga niet voor de doorway pages ‘Black Hat SEO’ methode. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency