Cross linking website

Betekenis: Cross linking website

Pagina’s die verwijzen naar andere pagina’s op dezelfde website wordt ook wel cross linking genoemd. Dit zijn verwijzingen naar relevante links of tekstverwijzingen die te maken hebben met het onderwerp. Cross linking verwijzingen zorgen voor betere navigatie op de website en optimalisatie voor zoekmachines. Betere navigatie is namelijk fijn voor je bezoekers, maar ook voor zoekmachinebots die je website indexeren. Zoekmachinebots kijken namelijk naar: 

  • Originele schrijfstijl 
  • Tijd die bezoekers spenderen op de website  
  • De relevantie van de content en links 

Vrijwel elke hoofdpagina heeft links die leiden tot andere pagina’s op de website. Wanneer er relevante links naar andere pagina’s geplaatst worden kunnen bezoekers nieuwe informatie op deze pagina’s vinden. Hierdoor wordt er meer tijd doorgebracht op de website waardoor de relevantie van je website verhoogd wordt. Stel dat je blogs aanbiedt op je website die aansluiten op jouw product of dienst kan er op de productpagina’s gelinkt worden naar deze blogs en andersom. Ook de blogs kunnen linken naar andere blogteksten bevatten zodat men sneller naar andere pagina’s kan met relevante informatie. 

Beschrijvende cross linking 

Er zit een verschil in soorten cross linking op je website. Door betere tekstlinks te formuleren vergroot je het klikgehalte. Een goed voorbeeld van een omschrijvende tekstlink is: 

  • “Op deze pagina kun je meer lezen over het verbeteren van je marketingstrategie” 
    In plaats van een slechter omschreven tekstlink zoals: 
  • Klik hier om meer te weten” 

Op deze manier zeg je al meer over de relevantie van deze link op het onderwerp van de pagina. Des te meer relevante verwijzingen je hebt op je website, des te hoger je waarde wordt voor zoekmachines. Naast cross linking maken SEO-specialisten gebruik van backlinks. Deze worden vaak door elkaar gehaald. Backlinks zijn linkjes die verwijzen naar andere websites die relevant zijn. Beide strategieën hebben een sterk effect op je SEO.  

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency