Uitsluitingszoekwoorden

Betekenis: Uitsluitingszoekwoorden

Het tegenovergestelde van zoekwoorden zijn uitsluitingszoekwoorden. Je kunt ze ook wel negatieve zoekwoorden noemen. Uitsluitingszoekwoorden zorgen ervoor dat je advertentie juist niet wordt vertoond aan gebruikers die zoeken op een bepaald zoekwoord. Dit klinkt ook erg negatief, maar het voorkomt dat je advertentie getoond wordt binnen woordgroepen en zoekwoorden die niet relevant zijn voor jouw advertentie. Je kunt zelf woorden toevoegen aan je lijst op Google met uitsluitingszoekwoorden om te voorkomen dat je advertentie onnodig wordt uitgezet. 

Hoe zien uitsluitingszoekwoorden eruit? 

Om de uitsluitingszoekwoorden te bepalen moet je kijken naar alles wat niet relevant is voor jouw advertentiecampagne. Ondanks dat dit simpel klinkt, wordt het uitsluiten van zoekwoorden amper uitgevoerd door SEO en SEA specialisten. Om de uitsluitingszoekwoorden te bepalen hebben we de volgende voorbeeld kwestie opgesteld: Een verkoper in Breda verkoopt houten tafels 

De verkoper wil dus op de volgende zoekwoorden wel gevonden worden: 

  • Houten tafels Breda 
  • Tafels hout Breda 
  • Houten tafelwinkel Breda 

De termen waarop de verkoper niet gevonden wil worden zijn: 

  • Plastic tafels Breda 
  • Houten tafels Tilburg 
  • Tafels hout Tilburg 

Uit dit voorbeeld zijn de uitsluitingszoekwoorden ‘plastic’ en ‘Utrecht’. Natuurlijk zijn er nog meer uitsluitingszoekwoorden uit dit voorbeeld die aan de lijst toegevoegd kunnen worden. Maar door dit voorbeeld heb je een beetje een idee hoe je de uitsluitingszoekwoorden kunt bepalen. 

Uitsluitingszoekwoorden in Google 

Door de juiste uitsluitingszoekwoorden te verwerken bij een advertentiecampagne kun je irrelevant zoekverkeer verminderen. Het is niet nodig om bij elke advertentiecampagne een nieuwe lijst te maken als je een standaard lijst maakt die vaker gebruikt kan worden. Bij het configureren van de Google advertentiecampagne kunnen deze termen ingegeven worden. Het alleen vertonen van je advertentie bij relevante zoekopdrachten zal leiden tot een hogere kwaliteitsscore. Dit zorgt vervolgens voor een hogere positie in de zoekresultaten van Google en een verlaging van CPC (Cost-Per-Click). Door in te zetten op uitsluitingszoekwoorden kun je dus de conversie verhogen en de juiste doelgroep aanspreken. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency