Klikfrequentie

Betekenis: Klikfrequentie

Klikfrequentie, ook wel afgekort als CTR (Click Through Rate) is een belangrijk meetinstrument in de online marketingwereld. Het geeft een idee van hoeveel gebruikers er worden aangetrokken door een specifieke advertentie of link en hoe effectief deze is in het stimuleren van actie van de gebruiker. Het wordt berekend door het aantal kliks op een link of advertentie te delen door het totale aantal weergaven van die link of advertentie en dit vervolgens te vermenigvuldigen met 100%.

Hoge en lage klikfrequenties

Een hoge klikfrequentie kan worden gezien als een indicatie dat een advertentie of link relevant is voor de doelgroep, aantrekkelijk en goed gepositioneerd is. Het kan ook betekenen dat de advertentie of link duidelijk en informatief is, en dat de call-to-action duidelijk en aantrekkelijk genoeg is voor de gebruiker om erop te klikken.

Een lage klikfrequentie kan aan de andere kant betekenen dat de advertentie of link niet relevant is voor de doelgroep, niet duidelijk genoeg gepositioneerd is, niet aantrekkelijk genoeg is ontworpen of de call-to-action niet sterk genoeg is. Hoewel het belangrijk is om een ​​hoge klikfrequentie te hebben, is het ook belangrijk om te onthouden dat een hoge klikfrequentie niet noodzakelijkerwijs gelijk is aan een hoge conversieratio. Het is mogelijk om veel klikken op een advertentie te krijgen, maar weinig conversies als de landingspagina niet relevant is of het conversieproces niet soepel verloopt. Dus naast het streven naar een hoge klikfrequentie, is het ook belangrijk om te zorgen voor een optimale gebruikerservaring nadat gebruikers op de advertentie of link hebben geklikt.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency