Google Search

Betekenis: Google Search

Ook wel: Google Zoeken

Google Search is de zoekmachine die is ontwikkeld door Google. Deze zoekmachine is de activiteit waar Google als bedrijf mee is ontstaan en groot door is geworden. Toenmalig Stanford-studenten Sergei Brin en Larry Page startten in 1996 een onderzoeksproject dat onder de naam BackRub het internet in kaart bracht. Dit hielp heb bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën over het rangschikken van zoekresultaten zoals PageRank. In 1997 werd een eerste versie van zoekmachine Google gelanceerd.

Dankzij investeerders wisten Page en Brin hun zoekmachine verder uit te bouwen. Veel internetgebruikers ontdekten dat Google veel betere resultaten toonde dan de andere zoekmachines van dat moment. Google is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste en meest innovatieve internetondernemingen. De zoekmachine is nog steeds één van de belangrijkste onderdelen van het bedrijf en een autoriteit voor zoeken op het wereldwijde web.

Op de Nederlandse markt voor zoekmachines heeft Google Search een aandeel van zo’n 95 procent en in feite de enige zoekmachine van betekenis.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency