Domeinautoriteit

Betekenis: Domeinautoriteit

Domeinautoriteit is een cruciaal begrip binnen zoekmachineoptimalisatie (SEO) dat de geloofwaardigheid en invloed van een website op het internet weerspiegelt. Het wordt gebruikt als een maatstaf om de kans te beoordelen dat een webpagina hoog scoort in zoekmachines zoals Google. Hoe hoger de domeinautoriteit, hoe groter de kans op een betere positie in zoekresultaten.

Wat is domeinautoriteit?

Domeinautoriteit wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het aantal kwalitatieve inkomende links van andere gerenommeerde websites, de relevantie van de content, de algehele prestatie van de website en de engagement van gebruikers. Een website met een sterke domeinautoriteit heeft een groter vermogen om hoger te ranken en kan ook meer vertrouwen wekken bij bezoekers.

Domeinautoriteit is echter geen statisch kenmerk en moet voortdurend worden onderhouden en verbeterd. Het opbouwen van domeinautoriteit vereist tijd, consistentie en strategische inspanningen, zoals het creëren van hoogwaardige content en het stimuleren van natuurlijke, relevante backlinks.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency