Zoekwoordintentie

Betekenis: Zoekwoordintentie

Zoekwoordintentie, ook wel bekend als zoekintentie, verwijst naar de bedoeling of het doel achter de zoekopdracht die een gebruiker invoert in een zoekmachine. Het is de intentie van de gebruiker om specifieke informatie, een bepaald product, een dienst of een bepaalde actie te vinden.

De betekenis en impact van zoekwoordintentie

Zoekwoordintentie kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën:

  1. Informatieve intentie: Hierbij is de gebruiker op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld: “Hoe maak je een appeltaart?” De intentie is om instructies of advies te vinden.
  2. Navigatie-intentie: In dit geval wil de gebruiker naar een specifieke website of webpagina navigeren. Bijvoorbeeld: “Facebook inlogpagina”. De intentie is om direct naar een specifieke bestemming te gaan.
  3. Transactionele intentie: Hierbij heeft de gebruiker de intentie om een aankoop te doen of een specifieke actie uit te voeren. Bijvoorbeeld: “Koop schoenen online” of “Download de nieuwste film”. De intentie is om een transactie of actie te voltooien.
  4. Commerciële intentie: Dit verwijst naar gebruikers die geïnteresseerd zijn in het vergelijken van producten of prijzen voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Bijvoorbeeld: “Beste laptops onder €1000”. De intentie is om producten te vergelijken en een aankoopbeslissing te nemen.

Het begrijpen van de zoekwoordintentie is belangrijk voor website-eigenaren en marketeers, omdat het hen helpt om relevante content te maken die aansluit op de behoeften en verwachtingen van de gebruikers. Door de intentie achter de zoekopdracht te begrijpen, kunnen ze hun websites optimaliseren om gebruikers beter van dienst te zijn en hun doelen te bereiken.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency