Warenhuis

Betekenis: Warenhuis

Ook wel: department store

Een warenhuis is een grote winkel met een breed assortiment, vaak in een pand dat bestaat uit meerdere verdiepingen. De meeste warenhuizen behoren tot een keten. Het assortiment wordt in warenhuizen aantrekkelijk en ruimtelijk uitgestald, zonder dat er veel druk is om te kopen. Bij veel warenhuizen ligt de nadruk van het assortiment en de sfeer op luxe, anderen hanteren juist een ‘eerlijke’ formule met lage prijzen.

Het Engelse woord voor warenhuis is department store. Daar blijkt duidelijk uit dat een warenhuis bestaat uit verschillende afdelingen. De producten die worden verkocht kunnen variëren van mode, woondecoratie, electronica, speelgoed, boeken en media, verzorgingsartikelen, sportartikelen tot etenswaren. Grotere warenhuizen beschikken over een restaurant om klanten te verleiden langer in de winkel te verblijven en meer uit te geven.

Bekende winkelketens met warenhuizen in Nederland zijn Hema, De Bijenkorf, Hudson’s Bay en Blokker. Internationaal bekend zijn Harrods, Marks & Spencer en Harrods. Ook Vroom & Dreesmann was een bekend warenhuis.

[Inclusief kortingscode]
[Inclusief kortingscode]