Staffelkorting

Betekenis: Staffelkorting

Staffelkorting verwijst naar een kortingsregeling die wordt toegepast op basis van de hoeveelheid of de grootte van een aankoop. Het is een strategie die bedrijven vaak gebruiken om klanten aan te moedigen grotere hoeveelheden van een product of dienst af te nemen.

Het concept van staffelkorting

Bij staffelkorting geldt meestal dat hoe meer een klant koopt, hoe hoger de korting zal zijn. Dit betekent dat de prijs per eenheid afneemt naarmate de hoeveelheid toeneemt. Het doel van staffelkorting is om klanten te stimuleren om grotere bestellingen te plaatsen, waardoor het bedrijf meer omzet genereert en mogelijk kostenbesparingen kan realiseren door efficiëntere productie of inkoop.

De hoogte van de staffelkorting kan variëren, afhankelijk van het bedrijf en de producten of diensten die worden aangeboden. Sommige bedrijven hanteren een vastgesteld kortingsschema, waarbij elke staffel een vooraf bepaalde korting biedt. Andere bedrijven passen de korting individueel toe op basis van onderhandelingen of specifieke overeenkomsten met klanten.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency