Cash cow

Betekenis: Cash cow

De term cash cow is een marketingbegrip dat gebruikt wordt om het aanbod of een bedrijfseenheid met een relatief groot marktaandeel en een kleine verwachte marktgroei aan te duiden.

De term cash cow kan dan ook letterlijk vertaald worden als “melkkoe”. Het is een van de vier kwadranten van de BCG-matrix naast het aanbod of de bedrijfseenheid dat als star, question mark of dog worden aangeduid. De BCG-matrix is een marketing model waarbij het portfolio van een onderneming op een relatief eenvoudige manier geanalyseerd kan worden.

De cash cow zal links onderin de BCG-matrix te vinden zijn. Een cash cow is winstgevend maar zal weinig groeien. De markt zit in de volwassen status in de product life cycle. Dit betekent dat een cash cow uitgemolken moet worden zonder dat hier veel geïnvesteerd moet worden.

Uiteraard moet er zolang mogelijk naar gestreefd worden om de cash cow positie vast te houden Het is dus belangrijk om te zorgen dat het aanbod of de bedrijfseenheid niet aan populariteit verliest en een zo lang mogelijke levensduur heeft.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency