Cashflow

Betekenis: Cashflow

Ook wel: kasstroom

Cashflow is de mate en regelmaat waarmee er geld bij een bedrijf binnenkomt en uitgaat. De cashflow geeft een indicatie van de situatie waarin een bedrijf zich bevindt. De gemeten cashflow is altijd een momentopname maar kan wel bepalend zijn voor de waarde van een bedrijf.

De netto kasstroom is het verschil tussen inkomsten en uitgaven in een bepaalde periode. Komt er meer binnen dan er uitgaat dan is de cash flow positief, gaat er meer uit dan er binnenkomt dan is de cash flow negatief. De cashflow geeft een indruk van de liquiditeitspositie van een bedrijf. Heeft een bedrijf niet genoeg geld om handen, dan zal het lastiger aan zijn betalingsverplichtingen kunnen voldoen.

De cashflow wordt bepaald door diverse factoren. Enkele van deze factoren zijn de hoeveelheid verkochte producten en/of diensten, de actuele verkoopprijs, de kosten voor grondstoffen en materialen, de kosten voor personeel en huisvesting en het betalingsgedrag van afnemers. Met name deze laatste factor maakt de kasstroom een waardevolle indicatie als aanvulling op de boekhouding. Een bedrijf kan wel omzet en winst genereren, maar wanneer het over deze middelen kan beschikken is afhankelijk van het moment waarop de betalingen worden ontvangen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency