Dividend

Betekenis: Dividend

Dividend is een financieel begrip dat verwijst naar de winstuitkering die een bedrijf doet aan zijn aandeelhouders. Het vertegenwoordigt een deel van de winst die een onderneming heeft gegenereerd en wordt meestal periodiek uitbetaald, vaak in de vorm van contant geld, maar soms ook in extra aandelen.

Dividend: Uitkeringen aan aandeelhouders

Bedrijven besluiten dividend uit te keren als beloning voor investeerders die aandelen van het bedrijf bezitten. Deze uitkering is een manier om aandeelhouders te laten delen in de winst en hun investering te waarderen. Het bedrag van het dividend per aandeel wordt doorgaans bepaald door de raad van bestuur en kan variëren afhankelijk van de financiële prestaties en strategische doelstellingen van het bedrijf.

Dividend kan een aantrekkelijke bron van inkomsten zijn voor beleggers, vooral voor diegenen die op zoek zijn naar een stabiele cashflow. Het is ook een belangrijke indicator van de financiële gezondheid van een onderneming, omdat bedrijven meestal alleen dividend uitkeren als ze voldoende winst hebben gemaakt. Beleggers gebruiken dividendrendement vaak als een maatstaf om investeringsbeslissingen te nemen en om de prestaties van verschillende beleggingen te vergelijken.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency