CAGR

Betekenis: CAGR

CAGR staat voor ‘Compound Annual Growth Rate’, wat in het Nederlands ‘Samengesteld Jaarlijks Groeipercentage’ betekent. Het is een financiële term die wordt gebruikt om de gemiddelde jaarlijkse groei van een bepaalde waarde, zoals omzet, winst of investeringen, over een bepaalde periode te berekenen. CAGR is handig omdat het de impact van jaarlijkse schommelingen en volatiliteit in de gegevens elimineert en een gestandaardiseerd groeipercentage biedt.

Om CAGR te berekenen, deelt men het eindbedrag door het beginbedrag, neemt de n-de wortel van het resultaat (waarbij n het aantal jaren is) en trekt één af. Dit geeft het gemiddelde jaarlijkse groeipercentage over die periode weer.

CAGR in Financiële Analyse

CAGR wordt vaak gebruikt bij investeringsanalyse om het rendement op investeringen in de loop van de tijd te meten, en het helpt bij het vergelijken van verschillende investeringsmogelijkheden. Het wordt ook gebruikt in bedrijfsanalyses om de groei van bedrijfsactiviteiten in termen van omzet of winstgevendheid te evalueren.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency