PayPal

Betekenis: PayPal

PayPal is een platform en methode voor online betalingen.

Door een PayPal-rekening te openen kunnen gebruikers geld overmaken aan webwinkels en andere rekeninghouders. Betalingen worden uitgevoerd door het e-mailadres van de ontvangende rekeninghouder in te vullen of worden geïniteerd tijdens het bestelproces van een webwinkel die PayPal aanbiedt als betaalmethode. PayPal-rekeningen kunnen worden gekoppeld aan een credit card of reguliere bankrekening.

PayPal werd in 1998 geïntroduceerd als betaalapplicatie door Confinity, maker van software voor de Palm-pda. Het betaalsysteem werd in 2000 overgenomen door Elon Musk, die het in 2001 samen met zijn online bank X.com omdoopte in PayPal. Kort na een beursgang werd PayPal in 2002 overgenomen door veilingsite eBay, waar de meerderheid van de verkopers al gebruik maakte van PayPal als afrekenmethode.

In 2015 werd PayPal verzelfstandigd door de aandelen opnieuw naar de beurs te brengen.

Kopersbescherming

Eén van de redenen voor het succes is de kopersbescherming die wordt geboden. Dit houdt in dat het betalade bedrag teruggevordert kan worden wanneer het product niet is ontvangen. Als het product niet aan de verwachtingen voldoet dient de koper een bewijs van terugzending te overleggen om het aankoopbedrag terug te kunnen krijgen.

In Nederland is PayPal minder populair dan in andere landen omdat het in de beginjaren noodzakelijk was een credit card te hebben en vanwege de beschikbaarheid van alternatieven zoals iDEAL. Sinds PayPal-rekeningen via iDEAL kunnen worden opgewaardeerd wint de dienst in ons land aan populariteit.

Het openen van een PayPal-account en het overmaken van geld is gratis. De ontvanger betaalt voor elke transactie € 0,35 plus 3,4% van het overgemaakte bedrag. Bedrijven die grote hoeveelheden transacties ontvangen komen in aanmerking voor kortingen.

Webshops die PayPal als betaalmiddel willen aanbieden kunnen hiervoor rechtstreeks zaken doen met PayPal of werken met een payment service provider.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency