Deep fake

Betekenis: Deep fake

Deep fake is een technologie die het mogelijk maakt om realistisch ogende, maar volledig vervalste video’s, audio-opnames of afbeeldingen te maken door middel van kunstmatige intelligentie (AI). Het woord “deepfake” is afgeleid van “deep learning” en “fake”. Deep learning-algoritmen worden gebruikt om gezichten en stemmen van mensen te manipuleren, waardoor ze kunnen worden geplaatst in situaties waarin ze nooit waren, of om hen dingen te laten zeggen die ze nooit hebben gezegd.

De impact van Deep fake-technologie

Deze technologie heeft zowel positieve als negatieve toepassingen. Aan de ene kant kan het worden gebruikt voor creatieve doeleinden, zoals het maken van indrukwekkende visuele effecten in films. Aan de andere kant kan het ook worden misbruikt voor misleiding, manipulatie en het verspreiden van nepnieuws. Deepfakes kunnen de reputatie van individuen schaden en de geloofwaardigheid van audiovisuele content ondermijnen.

Het bestrijden van de negatieve impact van deep fakes is een uitdaging voor de digitale wereld, waarbij AI-gebaseerde detectie en regulering cruciaal zijn om de integriteit van media te behouden en desinformatie te bestrijden.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency