Midjourney

Betekenis: Midjourney

Midjourney is een revolutionaire AI-tool die op basis van korte tekstbeschrijvingen verbluffende afbeeldingen genereert. Deze tool, gestuurd door kunstmatige intelligentie, biedt creatieve mogelijkheden voor webdesign en marketing. Met de opkomst van AI-tools zoals Midjourney, verschuift de rol van ontwerpers van ‘ontwerpen’ naar ‘bedenken’. De tool automatiseert beeldbewerking en overwint praktische beperkingen van fotografie, waardoor de fantasie tot leven komt.

Midjourney: AI-tool voor beeldgeneratie

AI-tool Midjourney, vergelijkbaar met Dall-E, genereert afbeeldingen op basis van korte beschrijvingen. Het maakt gebruik van de Stable Diffusion-technologie en integreert met Discord voor het maken van prompts.

De tool staat echter in het middelpunt van controverse, aangezien kunstenaars beweren dat hun werk zonder toestemming is gebruikt voor de training van Midjourney. Desondanks wordt het veel gebruikt, zelfs voor illustraties in kinderboeken, wat een rechtszaak heeft ontketend. In vergelijking met Dall-E is Midjourney minder beperkt en kan het beelden genereren van bekende personen. Dit heeft geleid tot problemen, zoals een journalist die een arrestatiebeeld van Trump creëerde en Eliot Higgins van Bellingcat die hetzelfde deed met de paus, wat tot een verbod van Midjourney-resultaten leidde.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency