Huisdrukker

Betekenis: Huisdrukker

Een huisdrukker is de vaste drukkerij van een bedrijf of organisatie. Huisdrukkers kunnen zowel drukkerijafdelingen in eigen beheer en eigendom zijn (en daarmee onderdeel van de organisatie zelf) als vaste externe leveranciers waarbij al het drukwerk wordt uitbesteed.

Het voordeel van het werken met een huisdrukker is dat er kan worden gewerkt met vaste productspecificaties, aanleverspecificaties, tarieven en afspraken over werkprocessen. Door te werken met een huisdrukker verzekert een organisatie zich van continuïteit in zaken als kwaliteit, kostprijs en levertijden en conformiteit aan de huisstijl.

In eigen huis of extern

Als de huisdrukker of uitgeverij in eigen beheer en eigendom is heb je als opdrachtgever, hoewel drukwerk en grafische media niet je core business is, directe invloed op het beleid en de dagelijkse bedrijfsvoering van de drukkerij. In de rol van opdrachtgever én opdrachtnemer kun je zaken als kwaliteit en planning rechtstreeks beïnvloeden. Zo bepaal je bijvoorbeeld zelf welke grondstoffen worden ingekocht en een eventuele spoedopdracht hoeft niet te concurreren met andere opdrachtgevers.

Wanneer de huisdrukker een externe partij is liggen de voordelen vooral op het gebied van het nakomen van afspraken en verwachtingen en het voldoen aan eisen. Ook brengt het werken met een vaste huisdrukker vaak lagere kosten met zich mee doordat er kortingen kunnen worden aangeboden vanwege de frequentie en omvang van de opdrachten.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency