Google Bard

Betekenis: Google Bard

Na het enorme succes van ChatGPT (Microsoft) kon Google niet achterblijven en heeft zijn eigen chatrobot Bard gelanceerd in februari 2023.

Wat is Google Bard?

Bard is gebaseerd op LaMDA en wordt verwerkt in Google Zoeken. Google richt zich steeds meer op het gebruik van kunstmatige intelligentie in het dagelijks leven, waarbij de Google Assistent de meest concrete uitdrukking is hiervan. ChatGPT, gebaseerd op taalmodel GPT-3, was een uitdaging voor Google omdat deze chatbot snelle antwoorden geeft op internet gebaseerde vragen. Bard, op LaMDA gebaseerd, is bedoeld om een echt gesprek te hebben met een kunstmatige intelligentie en is momenteel in testfase bij een kleine groep gebruikers.

De eerste versie van Google Bard

Google stelt dat de eerste versie van Bard beperkt is en de focus ligt op veiligheid en kwaliteit van de reacties van de chatbot. Google CEO Pichai benadrukt dat Bard niet alleen hoogwaardige teksten levert, maar ook betrouwbare informatie. Dit is de grootste uitdaging voor Google, aangezien het imago van het bedrijf op het spel staat. Of Bard het zo goed zal doen als ChatGPT, hangt af van hoe ver Google durft te gaan in het loslaten van controle over de chatbot.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency