How-to

Betekenis: How-to

Een how-to is een praktische uitleg hoe je een bepaald probleem kunt oplossen of een taak kunt uitvoeren. De how-to is een vorm voor een informeel artikel of boek dat nieuwelingen op toegankelijke wijze inwijdt in een bepaald vakgebied of rondom een bepaalde handeling. Binnen een how-to worden dikwijls de minder belangrijke details weggelaten en wordt het gebruik van jargon vermeden.

Het schrijven en publiceren van een how-to op het internet kan een onderdeel zijn van het toepassen van content marketing. Op het internet wordt veel gezocht naar oplossingen voor praktische problemen. Dit is dan ook een type content dat het erg goed kan doen in zoekmachines. Van het maken van het perfecte kampvuur tot een succesvolle date en van het bakken van een chocoladetaart tot het trainen van je huisdier; overal is wel een how-to over te schrijven.

Naast het genereren van traffic binnen een strategie voor online marketing kunnen how-to’s ook een informerende functie hebben naar je klanten toe. Aanvullend op of in plaats van een meer uitgebreide handleiding of documentatie. Een howto kan een gebruiker van een product of dienst in simpele bewoordingen, eventueel voorzien van illustraties, vertellen hoe hij te werk dient te gaan. In deze vorm bestaat de how-to al veel langer dan het internet.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency