Citation flow

Betekenis: Citation flow

Het aantal backlinks dat verwijst naar je website kan worden vertaald naar de metric genaamd: citation flow. Je citation flow is hoger, des te meer links verwijzen naar jouw website. Daarnaast kan een backlink zelf ook een hoge citation flow hebben. Hierdoor heeft deze nog meer effect over de gehele citation flow van je website. 

Een andere metric die samengaat met citation flow is de trust flow. De trust flow meet de betrouwbaarheid van een backlink. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn hele belangrijke onderdelen voor je zoekmachine ranking. Google wil met de Google Page Experience een kwalitatief goede website aanbevelen aan de gebruikers. 

Majestic tool voor citation flow 

Een handige tool om de citation flow te meten is de tool Majestic. In deze tool worden de twee metrics, citation flow en trust flow, weergegeven. Ook zijn het aantal backlinks in totaal en alle unieke backlinks te zien in de Majestic tool. Aan de hand van de resultaten in Majestic kun je de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo! verbeteren.  

Het is belangrijk om een goede mix van trust flow en citation flow te hebben op je website. Hierboven zie je twee voorbeelden van een grafiek over de trust flow (TF) en citation flow (CF) van twee websites. Aan de linkerkant zie je een goede mix van beide en rechts een slechte mix.  

Het eerste verschil is de hoeveelheid backlinks, die aan de linkerkant aanzienlijk hoger ligt. Maar het grootste probleem is dat er bij het linker voorbeeld te veel CF links verwijzen naar een bepaald domein zonder waarde/betrouwbaarheid. Wanneer zoekmachines over je website navigeren zullen backlinks zonder waarde een negatief effect hebben op je plek in de zoekresultaten. Daarom is het dus belangrijk om zo goed mogelijk te letten op zowel de trust- als citation flow. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency