Drilldown

Betekenis: Drilldown

Ook wel: content drill downdiepteanalyse of detailweergaverapport

Bij een drill down wordt informatie eerst op een globaal niveau geanalyseerd, waarna per onderdeel de diepte in gegaan kan worden. In een grafische interface kan dit worden gefaciliteerd met de mogelijkheid om categorieën of segmenten aan te klikken, waarna een uitsplitsing van de onderliggende data verschijnt. Bij elke doorklik wordt meer gedetailleerde informatie aangeboord.

Een voorbeeld van zo’n diepteanalyse is de ‘content drill down’ van verschillende webstatistiekenpagina’s (waaronder Google Analytics). Hierbij kan informatie worden verkregen over de bezoekersaantallen van individuele pagina’s door ze op te zoeken in de hiërarchische structuur van de website. Dit vereist wel dat de website gebruik maakt van logisch opgebouwde vriendelijke url’s.

De term wordt veel gebruikt bij de analyse van statistische informatie, maar er zijn veel manieren waarop een drill down kan worden uitgevoerd. Zo kan ook het bezoek aan een website, waarbij door de bezoeker verschillende pagina’s worden aangeklikt om steeds gerichter informatie te verkrijgen, worden bestempeld als een drilldown.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency