Frequency Gap

Betekenis: Frequency Gap

In de marketingwereld verwijst de term “Frequency Gap” naar het verschil tussen het aantal keren dat een consument een advertentie zou moeten zien voordat hij/zij actie onderneemt en het werkelijke aantal keren dat de advertentie aan de consument is getoond.

Het concept van de Frequency Gap gaat ervan uit dat herhaling een belangrijke rol speelt bij het creëren van merkbekendheid en het stimuleren van acties, zoals het kopen van producten of diensten. Studies hebben aangetoond dat een consument een advertentie gemiddeld zeven keer moet zien voordat hij/zij tot actie overgaat. Echter, als marketeers hun advertenties niet vaak genoeg laten zien, kan er een Frequency Gap ontstaan en kan de effectiviteit van hun campagne worden verminderd. Dit kan ertoe leiden dat consumenten zich minder bewust zijn van het merk of dat ze minder geneigd zijn om de gewenste actie te ondernemen.

Verschillende tactieken voor de Frequency Gap 

Om de Frequency Gap te verkleinen en ervoor te zorgen dat consumenten een advertentie voldoende vaak zien, maken marketeers gebruik van verschillende tactieken. Een daarvan is het bepalen van de optimale frequentie voor het tonen van advertenties, op basis van de doelgroep en het type product of dienst dat wordt gepromoot. Bovendien kunnen marketeers de Frequency Gap verkleinen door te zorgen voor consistentie in hun marketingberichten. Dit betekent dat ze dezelfde boodschap op verschillende kanalen en in verschillende advertenties herhalen, om ervoor te zorgen dat consumenten het merk gemakkelijk kunnen herkennen en de gewenste actie kunnen ondernemen.

Een andere tactiek is het gebruik van verschillende advertentiekanalen om de frequentie te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat een advertentie op meerdere sociale media platforms wordt geplaatst of dat er verschillende soorten advertenties worden gemaakt om de boodschap op verschillende manieren te communiceren. De Frequency Gap is dus een belangrijk concept in de marketingwereld dat verwijst naar het verschil tussen het aantal keren dat een consument een advertentie zou moeten zien en het werkelijke aantal keren dat de advertentie is getoond. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency