Gravatar

Betekenis: Gravatar

Een Gravatar is een afbeelding die een gezicht geeft aan jouw online-identiteit. De term Gravatar staat voor ‘Globally Recognized Avatar’. Waar je normaal gesproken een avatar moet maken voor ieder platform, account en dienst maakt Gravatar dit simpel. Met Gravatar is het mogelijk een eenmalige avatar te maken die door alle websites gebruikt kunnen worden om je profiel in te vullen. Hierdoor wordt dezelfde afbeelding en persoonlijke informatie geladen op alle berichten die je plaatst. 

Deze universele avatar kan via WordPress gekoppeld worden aan alle platformen die nodig zijn. Sinds 2007 maakt Gravatar standaard onderdeel uit van het platform WordPress. Het grootste voordeel van deze functie is dat gebruikers niet voor elke website een nieuw profiel hoeven aan te maken. Daarnaast heeft het voor de webmaster het voordeel dat gebruikersinformatie direct via een eenvoudig script van de Gravatar server kunnen laden. 

Het koppelen van WordPress en Gravatar 

Als gebruiker kan Gravatar zorgen voor een betere online zichtbaarheid. Als iemand regelmatig blog artikelen publiceert en/of reacties plaatst op online content zorgt Gravatar voor een goed geheel. Doordat alles wat je online plaatst makkelijk is terug te leiden naar één account is het makkelijker autoriteit te laten zien op een bepaald online gebied. Voeg Gravatar toe aan je WordPress met de volgende stappen: 

  • Ga naar het WordPress dashboard, klik op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Reacties’ 
  • Scroll naar beneden tot het kopje ‘Avatars’ zichtbaar wordt 
  • Klik ten slotte op Gravatar bij het onderdeel ‘Standaard avatar’ en op wijzigingen opslaan 

Maak voorafgaand eerst een Gravatar aan via Gravatar.com. Deze kan dan makkelijk gekoppeld worden aan je WordPress en andere accounts. Elke keer als je een bericht plaatst wordt dan alle informatie van je Gravatar account automatisch geplaatst. Via Gravatar zijn meerdere plugins beschikbaar voor de gangbare contentmanagement- en blogsystemen. Zo kun je makkelijk alles koppelen wat je nodig hebt voor je Gravatar op de site. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency