GAP analyse

Betekenis: GAP analyse

Een GAP analyse is een tool die gebruikt wordt om het verschil te identificeren tussen de huidige prestaties van een organisatie en de gewenste prestaties. Het biedt inzicht in de gebieden waar verbetering nodig is en helpt bij het opstellen van een plan om deze tekortkomingen aan te pakken.

Hoe werkt een GAP analyse?

Een GAP analyse begint met het vaststellen van de huidige prestaties van een organisatie, bijvoorbeeld op het gebied van productiviteit, omzet, klanttevredenheid of kwaliteit. Vervolgens wordt de gewenste prestatie vastgesteld, bijvoorbeeld op basis van de doelstellingen van de organisatie of benchmarks in de industrie.

Het verschil tussen de huidige en gewenste prestatie wordt de “gap” genoemd. Deze gap kan worden geanalyseerd om de oorzaken van de tekortkomingen te identificeren, bijvoorbeeld door het uitvoeren van een SWOT-analyse of het verzamelen van feedback van klanten en medewerkers. Op basis van deze analyse kunnen verbeteracties worden bepaald en geïmplementeerd om de prestaties van de organisatie te verbeteren en de gap te verkleinen. Door regelmatig een GAP analyse uit te voeren, kan een organisatie haar prestaties continu verbeteren en haar doelstellingen behalen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency