Affiliatefraude

Betekenis: Affiliatefraude

Affiliatefraude is een soort fraude binnen affiliatemarketing waarbij affiliates door onrechtmatig handelen extra inkomsten weten te behalen. Eén vorm waarop affiliates deze fraude kunnen plegen is linkfraude, het zelf veelvuldig klikken op cpc-advertenties. Fraude met leads is echter ook een mogelijkheid.

Bij fraude met leads worden bijvoorbeeld met behulp van valse e-mailadressen of sokpoppen zachte conversies gegenereerd, bijvoorbeeld het aanmelden voor een nieuwsbrief van een adverteerder. Een veel gebruikte methode om te frauderen met sales is om via trucs op grote schaal affiliatecookies op zoveel mogelijk computers te plaatsen, in de hoop dat mogelijke aankopen aan de affiliate worden toegewezen: cookie dropping.

Het is affiliatenetwerken er veel aan gelegen om affiliatefraude tegen te gaan. Weliswaar worden er door de fraude extra inkomsten voor het netwerk gegenereerd, de fraude gaat echter ten koste van het budget van de adverteerder en diens vertrouwen in het netwerk en de affiliatebranche.

Mogelijke aanwijzingen voor klikfraude zijn vele inkomende kliks of leads via hetzelfde IP-adres  of een onnatuurlijk hoog conversiepercentage binnen het verkeer vanaf een bepaalde affiliate.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency