Affiliatenetwerk

Betekenis: Affiliatenetwerk

Ook wel: affiliate network

Een affiliatenetwerk is een bureau dat zich heeft gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op het gebied van affiliatemarketing. Adverteerders kunnen hun online campagnes aanbieden bij affiliatenetwerken, die het vervolgens voor uitgevers van websites mogelijk maken om deze campagnes te plaatsen op hun website.

Bij affiliatemarketing wordt de plaatsing van reclame meestal afgerekend op basis van cost per action of cost per click. Het affiliate netwerk meet hoe vaak er wordt doorgeklikt of conversie plaatsvindt via een banner of tekstlink. Op basis hiervan worden kosten berekend aan de adverteerder en inkomsten uitgekeerd aan de affiliate. De facturering aan adverteerders en uitbetaling aan uitgevers wordt volledig verzorgd door het netwerk.

Van de gegenereerde inkomsten houdt het affiliatenetwerk een klein deel in voor het beheren van de campagne. Sommige netwerken rekenen ook een vaste vergoeding aan adverteerders voor het onderhouden van de affiliatecampagne. Uitgevers kunnen zich gratis aansluiten.

Bekende affiliatepartners die in Nederland actief zijn, zijn Daisycon, Affilinet, Awin, M4N, TradeDoubler en TradeTracker.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency