Tekstueel Plagiaat

Betekenis: Tekstueel Plagiaat

Tekstueel plagiaat is een vorm van academische en intellectuele onoprechtheid waarbij iemand andermans geschreven werk, ideeën, of formuleringen zonder toereikende bronvermelding overneemt en presenteert als zijn eigen creatie. Dit schendt niet alleen de ethische normen, maar ook het auteursrecht en de academische integriteit.

Plagiaat: Definitie en gevolgen

Bij tekstueel plagiaat kan de kopieerder passages of hele teksten letterlijk kopiëren en in zijn eigen werk opnemen, zonder de juiste verwijzing naar de originele bron. Dit kan in verschillende contexten voorkomen, zoals academische papers, essays, artikelen, boeken, websites en andere geschreven creaties. Het doel van plagiaat is vaak om de indruk te wekken dat de plagiator origineel onderzoek of denkwerk heeft verricht.

Plagiaat wordt streng veroordeeld in academische en professionele kringen vanwege de schade die het toebrengt aan de integriteit van de betrokken persoon en de bron van de gekopieerde tekst. Universiteiten en instellingen hebben beleidsmaatregelen om plagiaat te voorkomen en te bestraffen, waaronder mogelijke academische en juridische gevolgen voor de daders. Het is essentieel om altijd eerlijk en ethisch te handelen bij het gebruik van de ideeën en woorden van anderen om de integriteit en originaliteit te behouden.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency