PPC

Betekenis: PPC

PPC, ook bekend als Pay-Per-Click, is een online advertentie model waarbij adverteerders betalen voor elke klik op hun advertentie. PPC-advertenties worden vaak weergegeven op zoekmachines, sociale media platforms en andere websites.

Hoe werkt PPC?

Bij PPC-adverteren bieden adverteerders op zoekwoorden of zoekwoordzinnen die relevant zijn voor hun doelgroep. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert die overeenkomt met de zoekwoorden van de adverteerder, wordt de advertentie weergegeven bovenaan de zoekresultaten of op andere locaties op de website.

Wanneer een gebruiker op de advertentie klikt, wordt er een kleine vergoeding in rekening gebracht bij de adverteerder. Het bedrag dat de adverteerder betaalt per klik, wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder de concurrentie op de zoekwoorden en de relevantie van de advertentie voor de zoekopdracht. Het doel van PPC-adverteren is om meer verkeer naar de website van de adverteerder te trekken en uiteindelijk meer conversies te genereren, zoals aankopen of leads. PPC-advertenties bieden adverteerders de mogelijkheid om gerichte en meetbare resultaten te behalen, waardoor het een populair advertentie model is geworden voor online marketing.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency