Google Ads Editor

Betekenis: Google Ads Editor

Een handige gratis tool voor advertentiecampagnes is Google Ads Editor. Deze tool maakt het mogelijk om advertenties te maken en campagnes efficiënter en productiever te beheren. De tool van Google maakt meerdere advertenties en campagnes tegelijkertijd overzien makkelijk. In Google Ads Editor kun je diverse accounts en campagnes centraal beheren. Hierdoor is het onder andere mogelijk meerdere advertenties tegelijkertijd aan te passen. Zoals een term die veranderd moet worden in meerdere campagnes.  

Google Ads Editor functies 

Een aantal handige functies in Google Ads Editor zijn: 

  • Bewerk de advertenties van tevoren offline zodat ze perfect zijn om live te plaatsen  
  • Zoek en vervang in meerdere campagnes teksten of verplaats items met de batch editor 
  • Bekijk van tevoren de bewerkingen in concept voor publicatie 
  • Exporteer en importeer bestanden om deze te delen met collega’s 
  • Bekijk campagne statistieken zoals de kosten en klikfrequentie 

Google Ads Editor kan gecombineerd worden met de zoekwoordplannerbereikplanner en manager accounts. Door deze combinatie kun je de advertenties maximaal optimaliseren. De zoekplanner helpt je de beste zoekwoorden te kiezen voor je advertenties. Om de juiste doelgroep te bereiken is de bereikplanner inzetbaar. En het manager account zorgt ervoor dat je meerdere accounts vanuit één dashboard kunt beheren. 

Voordelen Google Ads Editor 

In Google Ads Editor kan men makkelijker tussen verschillende accounts en campagnes schakelen. Dit komt vooral van pas als een marketingbureau voor meerdere opdrachtgevers campagnes inrichten. Men hoeft dan niet telkens in- en uit te loggen per klant, aangezien deze overzien kunnen worden vanaf één account. Daarnaast kan er gezocht worden op zoektermen in Google Ads Editor. Zoals dat ook mogelijk is in de zoekmachine. Hierdoor kun je sneller de juiste termen en boodschap vinden. Tenslotte kun je de Google Ads Editor ook offline gebruiken, wat bij veel Google tools niet het geval is. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency