Licensie

Betekenis: Licensie

Een licensie, is een juridisch concept dat de voorwaarden en rechten regelt met betrekking tot het gebruik van intellectueel eigendom. Dit kan variëren van software en muziek tot octrooien en handelsmerken. Licensies zijn bedoeld om de rechten van de eigenaar te beschermen, terwijl ze tegelijkertijd anderen toestaan om het beschermde materiaal op een bepaalde manier te gebruiken.

Soorten licensies

Er zijn verschillende soorten licensies, elk met hun eigen set regels en beperkingen. Een veelvoorkomende vorm is de softwarelicentie, die gebruikers toestaat om software te gebruiken volgens de voorwaarden die zijn uiteengezet in de licentieovereenkomst. Dit kan variëren van open-source licensies die vrij gebruik en aanpassing mogelijk maken, tot commerciële licensies met striktere beperkingen.

Een andere veelvoorkomende vorm is de auteursrechtelijke licensie, die het gebruik van creatieve werken zoals boeken, muziek en films regelt. Dit stelt auteurs in staat om controle te houden over hoe hun werk wordt gebruikt, terwijl ze tegelijkertijd anderen toestaan om het binnen bepaalde grenzen te gebruiken, zoals in het geval van Creative Commons-licensies.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency